вторник, 1 юни 2010 г.



CHLOE
(2009)

Атом Егоян

с Джулиан Мур, Аманда Сейфрид, Лиъм Нийсън


В мрачните дъждовни вечери, когато въпроса защо, по дяволите, лятото все още го няма, e най-отимистичната мисъл в главата ти, няма нищо по-освежаващо от една тежка психологическа драма, след която спокойно можеш да заспиш с утехата, че някои хора са къде-къде по-зле. Chloe е римейк на френския филм Натали от 2003 г. с участието на Фани Ардан, Жерар Депардийо и Еманюел Беар. В него акцента е върху взаимоотношенията между двамата съпрузи, докато тук сюжета следи връзката между съпругата и проститутката, която тя наема, за да съблазни мъжа й. Може би е излишно да казвам, че това е актьорски филм, а заслугата на режисьора е в създаването на депресивно-меланхоличната атмосфера, на чийто фон се развива действието. Както може да се очаква от американски римейк, добавени са леки елементи на трилър. Това дава възможност на Аманда Сейфрид да ни изненада приятно с един нетрадициционен образ на femme fatale. Колкото до Джулиан Мур, мисля, че не са много актрисите, на които така добре им прилягат ролите на фрустрирани съпруги, готови на какви ли не експерименти, за да задържат мъжа до себе си. Да не забравя да спомена, че обожавам филми със закачка в последния кадър. Този е точно такъв.
7/10

2 коментара:

  1. Ne se sturpjah da komentiram, sorry.

    Filma e kato 4a6a martini. suglasen sum s atmosferata kojto si opisal i naistina ako ne be6e Julian suprugata, moje bi njama6e da ostavja tozi vkus v ustata na nedoizkazana bolka.

    No az bjah razo4arovan nakraja... i da te pitam za6toto ti javno si razbral. Poslednata scena kogato kamerata otiva navutre v gradinata... tova ozna4ava 4e vse pak mujut i izneveril ili ne?

    ОтговорИзтриване
  2. Мисля, че това е идеята - всеки да реши сам за себе си. В живота или вярваш на човека до теб или не...

    ОтговорИзтриване