четвъртък, 8 април 2010 г.

Сблъсъкът на титаните

Clash of the Titans (2010)
Луи Летрие
със Сам Уортингтън, Лиам Нийсън, Ралф Файнс, Джема Артъртън


Накратко, влязох на прожекцията настроен за разочарование, но си излязох приятното изненадан. Не беше нещо невиждано, просто много отдавна не бях гледал добър филм от жанра, който като деца наричахме„приключенски”. Ако ще търсите точно отражение на мита за Персей, по-добре си купете някоя дебела книга. Слава богу, че не ни се налага да следим прекалено сложните взаимоотношения между героите, известни от митологията, за сметка на чистото забавление и почти съвършената визия (с изключение на Медуза, която ми изглеждаше прекалено компютърно... обаче пегаса беше страхотен). В подобен род филми не се обръща много внимание на актьорите, но тук си личи, че са подбирани много внимателно. Всички изглеждат толкова естествено (само дето очаквах Сам Уортингтън всеки момент да посинее:), че въобще не се замисляш, че става въпрос за измислици-премислици. Мадс Микелсен беше страхотен, а Джема Артъртън вече официално ми е любимка. Освен няколко момента, в които се забелязваше двойно изображение, не забелязах някакви особени недостатъци в триизмерното преобразуване, което, както се знае, беше направено доста набързо. Ако се вярва на Роджър Ибърт, двуизмерния вариант изглежда не по-малко впечатляващо. Продължението е почти сигурно. Прочетох един коментар, че Сблъсъка на титаните е на нивото на Мумията се завръща. Нищо подобно. На фона на Мумията се завръща всеки филм изглежда като шедьовър.
6/10

4 коментара:

  1. То вярно, че на неговите години зрението може да си направи лоша шега, но дето се вика, някой ден може да ми върне жеста:)

    ОтговорИзтриване
  2. мдааа ,трябва да го гледам за да съм сигурен
    чувам отново думи като "разпнете го режисьора" , и помилвай "актьорите", оставете гръцката митология на Гърция...
    явно има какво да се гледа като ефекти и да видим,кой се е опитал да пренапише древногръцката митилогия :)

    ОтговорИзтриване
  3. Аз не мога да разбера хората, които отиват на кино без капка фантазия. Има сериозни филми и такива за развлечение. Трабва да си супер задръстен, за да не правиш разлика между двете.

    ОтговорИзтриване